top of page
Zoeken

Buren en stad herdenken Fernand Thomas aan Vijvers van Bellefroid

Eind vorig jaar overleed Fernand Thomas, een naaste buur van de Vijvers van Bellefroid in Wilsele. Zijn overlijden liet niemand onberoerd. Samen met de familie en de buurtbewoners van Wilsele Langeveld plaatst de stad nu een gedenksteen aan de Vijvers. “Om Fernand te herdenken en te danken voor zijn inzet voor de buurt” zeggen burgemeester Mohamed Ridouani en schepen Lalynn Wadera. De steen komt aan de open plek aan de achtertuin van Fernand, waar hij ook enkele zelfgemaakte bankjes had geplaatst.


“Fernand was heel geliefd in de buurt en had een groot hart voor de Vijvers van Bellefroid. Zijn kennis over het domein is van grote waarde geweest voor de groendienst, toen we de Vijvers publiek toegankelijk maakten”, aldus burgemeester Ridouani en schepen Wadera. “De vele bezoekers van de Vijvers kunnen het getuigen: Fernand raakte nooit uitgepraat over zijn Vijvers. Hij was er de gids bij uitstek.”


Ook de buren wilden Fernand expliciet bedanken voor zijn inzet voor de buurt. Daarom zamelden ze bij zijn afscheid geld in en daarmee lieten ze een steen met een mooie afbeelding van Fernand maken. Samen met de stad zochten ze de meest geschikte plaats aan de vijvers. De familie van Fernand huldigde samen met de burgemeester, schepen Wadera en Elsy Vandezande, die de buurt vertegenwoordigde, de steen plechtig in.


“Fernand was de lijm van de Bornestraat en de Koksijdewijk”, zegt buurtbewoonster Elsy. “Zijn nieuwe paradijs was de Branne, of de vijvers van Bellefroid. Daar maakte hij het zo gezellig voor de wandelaars en zorgde voor bankjes, speeltuig, water voor de hond, huisjes voor de vogeltjes en hij lette erop dat iedereen wel de regels volgde...niet fietsen, niet roken, geen afval achterlaten…”


Omdat het in deze coronaperiode niet mogelijk is om met alle buren tegelijk samen te komen aan de Vijvers, organiseerde de stad een alternatieve mogelijkheid om Fernand te gedenken. De buren ontvangen een briefje in hun bus, waarop ze een boodschap voor Fernand kunnen achterlaten. “Het zou mooi zijn als ze die allemaal samenbrengen in een boom die de groendienst speciaal voor deze gelegenheid nog enkele weken aan het gedenkteken laat staan.” Nadien verzamelt de stad de boodschappen en overhandigt ze aan de familie.


De kinderen van de basisschool Hertog Karel gaven alvast het voorbeeld. “Zo kan de buurt toch iets samen doen, ondanks corona. Fernand deed immers alles voor een warme en hechte buurt.” zegt schepen Wadera.

2 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page