top of page
Zoeken

Jong ondernemend talent tovert etalage Huis Delsart om tot kerstvitrine

Wie de komende maand inspiratie zoekt voor een origineel kerst- of nieuwjaarscadeau, kan terecht bij ‘Huis Delsart’ op de Leuvense Bondgenotenlaan. De etalage van het karaktervolle pand is omgetoverd tot een kerstvitrine. Vier Leuvense jonge ondernemers stellen er een hele maand lang hun producten voor. In de etalage vind je een affiche met meer uitleg en een QR-code die je naar hun webshop leidt. Zo brengt de startersbegeleiding voor Leuvense Jonge Ondernemers, kortweg LE(J)ON, de lokale webshops van jonge ondernemers tot bij de fysieke winkels in de grootste winkelstraat van de stad.


Een Afrikaanse foodbox, een duurzame handtas of een babyromper met een ludiek opschrift: het zijn enkele voorbeelden van de producten die je kan bezichtigen in de kerstvitrine van LE(J)ON . “Deze vitrine in Huis Delsart geeft Leuvense jonge ondernemers de kans om hun producten tentoon te stellen op een centrale en karaktervolle plaats in de stad. En dat in een periode dat veel mensen de stad intrekken om cadeaus te kopen. Het is een originele manier om jonge lokale ondernemers zichtbaarheid te geven”, zegt schepen van economie Lalynn Wadera enthousiast. “Want we willen jong en ondernemend Leuvens talent alle ondersteuning geven om hun zaak op te zetten en te laten groeien.”


LE(J)ON “Veel jongeren hebben de ambitie hun eigen zaak op te starten. Binnen MIJNLEUVEN, de jongerenwerking van de stad Leuven, worden ze hierin begeleid in het opleidingtraject BAAS. Zo kunnen ze proeven van het ondernemerschap. Na deze eerste opstart groeien sommige jongeren door naar LE(J)ON, een traject voor gevorderden. Na dit traject was het daarna volledig aan hen”, vertelt Dirk Vansina, schepen van jeugd. “Nu koppelen we hier nog een vervolgtraject aan en stellen we een vitrine in de Bondgenotenlaan ter beschikking. Dit is volledig in de geest van het nalatenschap van mevrouw Delsart, de vorige eigenares van Huis Delsart. Zij wou kansen geven aan een nieuwe generatie ondernemers die leven voor het vakmanschap."


Ook na de kerstperiode Nog tot midden januari kan je inspiratie opdoen aan de kerstvitrine. Daarna zullen andere ondernemers afwisselend de vitrine invullen met hun producten, tot er grondige renovatiewerken starten en het pand haar definitieve bestemming krijgt.

Dit zijn de vier ondernemers die momenteel tentoonstellen in de kerstvitrine:

  • Nouk: https://noukjewels.be/

  • Studio Barnabas: https://www.studiobarnabas.com/

  • Sofie Darche: https://www.sofiedarche.be/

  • Asanté: https://www.asantebox.be/

De kerstvitrine is een initiatief van LE(J)ON, een partnerschap tussen KU Leuven, UCLL, Luca School of Arts en MIJNLEUVEN, de jongerenwerking van de stad Leuven. LE(J)ON maakt deel uit van het ecosysteem voor jong ondernemen in Vlaanderen. VLAIO ondersteunt dit ecosysteem om ondernemerszin en ondernemerschap bij jongeren, en meer specifiek bij studenten, te stimuleren. Zo helpen zij jongeren die nog studeren, maar toch al zin hebben om te ondernemen, op weg.

2 weergaven0 opmerkingen
bottom of page