top of page
Zoeken

Leuven roept op om Guinness World Record te breken

Leuven is een diverse stad. Er wonen, werken en studeren maar liefst 170 verschillende nationaliteiten. En dat wil de stad graag op een sportieve manier in de verf zetten. Geen beter moment om dat te doen dan in de aanloop naar het WK wielrennen in september. Om die reden valt de stad Leuven, in samenwerking met Golazo, op zondag 12 september het Guinness World Record aan door met zoveel mogelijk verschillende nationaliteiten een fietsestafette op een spinningfiets te rijden. “Want net als topwielrenners streven Leuvenaars er elke dag naar om samen beter doen, grenzen te verleggen en records te breken”, zegt schepen van diversiteit, Lalynn Wadera.


“In Leuven zien we al deze nationaliteiten als een enorme rijkdom”, gaat schepen Wadera verder. “Leuven is een plaats waar je toekomst telt, en niet je afkomst. Want Leuven maken we samen. Zo ontstond het idee om het Guinness World Record te breken door met zoveel mogelijk nationaliteiten een fietsestafette te rijden. Een Guinness World Record-official en een onafhankelijke getuige zullen de recordpoging ook officieel komen verifiëren.”

Al heel wat inschrijvingen Om het record te breken zijn er minstens 69 verschillende nationaliteiten nodig die om de beurt minstens 1 km op een spinningfiets komen mee fietsen. “We deelden deze zomer een filmpje op sociale media met de oproep aan iedereen met een buitenlandse of dubbele nationaliteit om mee het record te komen breken. Sindsdien staat de teller al op zo’n 70 inschrijvingen. De groep is al heel divers, maar we willen natuurlijk zoveel mogelijk nationaliteiten in de stad betrekken. We roepen dus nog steeds mensen met een buitenlandse/dubbele nationaliteit op om deel te nemen. Zo ontbreken bijvoorbeeld nog enkele dichtere buurlanden zoals de Frankrijk, Italië en Zwitserland. We willen het record met grote voorsprong breken”, aldus schepen Wadera.

Een wielerfeest voor iedereen Dat het op zondag 12 september een feest wordt mag geweten zijn. Doorheen de dag is er randanimatie voor de deelnemers én toeschouwers. Gedurende de recordpoging zullen een presentator en DJ zorgen voor een uitgelaten wielersfeer en kan iedereen genieten van een drankje in de Velodroom bar. En voor ze aan zet zijn, kunnen de deelnemers de benen al warmdraaien in de speciale opwarmingszone.

Na de aflossing op de wereldrecordfiets, kunnen deelnemers ook een leuke foto maken en een persoonlijke boodschap schrijven voor de toekomstige wereldkampioenen van de wegritten in Leuven. “Die overhandigen we hen later in een boek. Zo hebben zij achteraf een mooie herinnering aan deze verbindende recordpoging”, stelt schepen Wadera.

En nog meer randactiviteiten Ook schepen van sport, Johan Geleyns, is enthousiast over de wereldrecordpoging. “Een evenement als dit past perfect binnen onze ambities als Europese sportstad. Sport heeft de kracht om mensen te verbinden. Wij willen sport bij iedere Leuvenaar brengen, om zo een mooiere en gezondere stad te creëren, maar leggen zo ook de basis voor de volgende generatie topsporters”, zegt schepen Geleyns enthousiast.

Maar voor het zover is heeft de stad Leuven zoveel mogelijk deelnemers nodig. Want zonder sportievelingen, geen wereldrecord.

“We roepen iedereen dus op om zich nog in te schrijven via leuventrapt.be Je moet er zeker geen topsporter voor zijn, en je mag gerust jouw supporters meenemen want iedereen is welkom om te komen supporteren en genieten van de warme sfeer”, besluiten schepenen Wadera en Geleyns.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page