top of page
Zoeken

Terrein aan voormalige schietstand in Heverlee is speelklaar

Goed nieuws voor de Leuvense kinderen, want zij krijgen er een speelplek bij. De stad maakte aan de Milseweg in Heverlee de groene omgeving van de schietstand speelklaar. Een deel van het terrein is nu veilig en toegankelijk voor de buurt en voor jeugdverenigingen. Aan de plannen voor de herbestemming van de gebouwen wordt nog volop gewerkt.


“Kinderen, buurtbewoners, jeugdverenigingen en iedereen die graag de rust en het groen opzoekt, is vanaf zaterdag 9 april welkom”, zeggen schepen van openbaar groen en stadsgebouwen Lalynn Wadera en schepen van jeugd Dirk Vansina.


“De plannen voor de invulling van de gebouwen zijn in volle voorbereiding. Maar de groene ruimte rondom wilden we al zo snel mogelijk delen met de Leuvenaars. We werkten de voorbije maanden hard om het nu al, in de lente open te stellen”, zegt schepen Wadera. De stad deed de nodige vellings- en ruimingswerken, haalde een aantal uitheemse en afgestorven planten en bomen weg en verving die door inheemse en sterkere soorten. Daarnaast kwam er een houten omheining om het terrein af te schermen van het aangrenzend militair domein.


Groene speelruimte “Met de zomer in zicht hebben we de buitenruimte aan de schietstand nu al speelklaar gemaakt. Het is een toffe plek om te ravotten en vuil te worden. Kinderen kunnen er hun creativiteit de vrije loop laten en een eigen spel ontwikkelen met de takken en de boomstammen die er liggen. Ze kunnen er kampen bouwen en uitdaging opzoeken”, zegt een tevreden schepen van jeugd Dirk Vansina.


Extra ruimte voor Leuvenaars De stad kocht het gebouw van de voormalige schietstand om er ruimte voor jeugd te creëren. “Er is nood aan kwalitatieve infrastructuur voor Leuvense jeugdverenigingen”, zegt schepen Dirk Vansina. “Op termijn willen we de gebouwen aan de schietstand laten gebruiken voor dagrecreatie van verschillende jeugdverenigingen. Maar de gebouwen kunnen ook dienen voor stockage, zoals de opslag van kampmateriaal, of als administratieve ruimte voor een jeugdwerking”.

Om de ruimte in de stadsgebouwen optimaal te benutten, kiest de stad voor een ‘gedeeld gebruik’. “Overdag en als de jeugdverenigingen de lokalen niet gebruiken, zullen ze open staan voor andere Leuvense verenigingen. Ook zij kunnen hier dan terecht voor vergader- of activiteitenruimte”, vult schepen Wadera aan.


Werken in de toekomst Het werk is nog niet af. Het ontwerpteam WIT architecten bestudeert momenteel het bestaande gebouw, de omgeving en de wensen van de stad. Nog voor de zomer komen zij met een voorstel, dat ze samen met de stad zullen terugkoppelen naar de buurt.

“Maar intussen kunnen Leuvenaars en kinderen hier al ongestoord komen genieten van de groene omgeving”, besluiten schepen Wadera en schepen Vansina.


2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page