top of page
foyer.jpg

Paul Van Ostaijensite

Totaalrenovatie & energieneutrale nieuwbouw.

Eind november gingen de werken aan het Victor Broosgebouw en het Guido Gezellehuis van start. Het eerste gebouw krijgt een stevige opknapbeurt. Het tweede maakt plaats voor een energieneutrale nieuwbouw.


Victor Broosgebouw
Het gebouw vooraan langs de Erasme Ruelensvest is voor veel Leuvenaars pure nostalgie. Wie ooit een cursus bij SLAC of bij Cirkus in Beweging volgde, is hier zeker geweest. Dit gebouw krijgt nu een totale renovatie met veel respect voor het erfgoed. Bij de vernieuwing blijven de specifieke keuzes van de oorspronkelijke architect Victor Broos bewaard.


De bekende kapelzaal helemaal bovenaan krijgt een tribune voor voorstellingen. Daarnaast komen er in dit gebouw vooral kantoorruimtes, drie ateliers voor SLAC Academie en kleedruimtes met sanitair.


Guido Gezellehuis

Achter het Victor Broosgebouw staat – nog voor even - het vroegere missiehuis, beter bekend als het Guido Gezellehuis. Hier hebben jarenlang studenten op kot gezeten. En het voorbije jaar vingen we hier nog Oekraïeners op. Dit gebouw wordt helemaal afgebroken en maakt plaats voor een energieneutrale nieuwbouw. Zo zal het gebouw in de toekomst zijn energie vooral uit de zon en de grond halen. De koel- en verwarmingsinstallatie van het nieuwe gebouw zal zijn energie uit de bodem halen door middel van een BEO-veld.


In dit gebouw komt een kleine oefenzaal voor Cirkus in Beweging, een grote polyvalente zaal, een ontmoetings- en ontvangstruimte en zeven lesruimtes voor SLAC Conservatorium.


Als alles vlot en volgens plan verloopt, dan kunnen we in juli 2024 Leuvenaars hier uitnodigen. Vanaf dan staat het gebouw terug open voor een dans, -muziek of tekenles, en wie weet, een eerste grote voorstelling in de vernieuwde kapelzaal..


bottom of page