top of page
image00023.jpeg

Hallo! Ik ben Lalynn Wadera.

Geboren en getogen Leuvenaar. Opgegroeid in Heverlee, vandaag wonend in Kessel-Lo met man Bram en zonen Basiel, Cesar en Remus.

 

Ik ben een enorm fiere Leuvenaar. Ik hou van deze prachtige stad, van de mensen die er wonen, van de energie in de straten, van de positieve sfeer die er hangt. Een stad waarin iedereen wel op de een of andere manier met elkaar verbonden is.

 

Sinds 2019 mag ik er schepen zijn. En eerlijk – er is weinig meer eervol dan dat. Ik mag elke dag bouwen en meewerken om Leuven nog mooier te maken. Om kinderen en jongeren kansen te geven. Om ondernemers plek te geven en te helpen groeien.

Geëngageerd ben ik altijd geweest. Op school in de leerlingen- en studentenraad, in mijn vrije tijd op het speelplein. Altijd met oog voor gelijke kansen en solidariteit.

 

De keuze voor de socialistische beweging kwam dan ook natuurlijk. Geloof in mensen, in de maakbaarheid van samenleving, de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Enkel zo krijgen we iedereen in zijn kracht, enkel zo kan iedereen uitgroeien tot zijn vol potentieel.

 

Die overtuiging vind je ook terug in mijn studies en mijn loopbaan. Sociaal werker. Projectcoördinator sociale kruidenier. Gemeenteraadslid sinds 2013.

Verkiezingen 2018

 

De verkiezingen van 2018 waren bijzonder – alles op alles zodat Mohamed Ridouani burgemeester zou worden. Want de kern van zijn campagne – namelijk verbinden boven verdelen in alles wat we doen – daar sta ook ik voor. Omdat we enkel zo iedereen in deze stad tot ontwikkeling kunnen laten komen.

Tot mijn grote vreugde kreeg ikzelf ook het vertrouwen van de Leuvenaar om schepen te worden. Nog elke dag ben ik dankbaar voor deze kans.

 

Vandaag ben ik bevoegd voor onderwijs, economie, diversiteit, openbaar groen en stadsgebouwen. Een divers pakket – en erg boeiend. Want, ik ben ervan overtuigd dat je op het kruispunt van uiteenlopende domeinen tot de grootste vernieuwing en innovatie komt.

 

Leuven is een compacte stad – de afstand tussen inwoners, bedrijven, scholen, organisaties is letterlijk én figuurlijk klein. En dat is onze grootste troef. In Leuven maken we samen stad. We leggen gemakkelijk contact met elkaar, we weten wat er bij elkaar leeft – en zo kunnen we innoveren met respect voor elkaar en de planeet. Die werkwijze maakt ons uniek – en die trek ik ook door in mijn beleid. 

IMG_9044_edited.jpg

De centrale vragen zijn voor mij telkens - krijgen we met dit project, met deze actie of beleidslijn iedereen aan boord? Geef ik zo gelijke kansen aan iedereen? Kunnen kinderen en jongeren zo ten volle hun talenten ontdekken? Zorg ik er zo voor dat iedereen in Leuven thuis kan zijn? Is het antwoord 'ja', dan ga ik er voluit voor. 

Hier in Leuven kunnen we echt het verschil maken – daar ben ik van overtuigd. En daar werk ik elke dag aan mee.

 

Doe je mee?

Groet!

Lalynn 

Anker 1
image00022_edited.jpg

T  I  J  D  L  I  J  N 

1984

1987

2002

2007

2010-2012

2013

2013 - 2014

2014 - 2018

2015 - 2019

2019 - ... 

2022

Geboren

Kleuter - en lagere school in Sint-Norbertus Heverlee

Bachelor Sociaal Werk | Maatschappelijke Advisering 

aan de Sociale Hogeschool Heverlee (KHLeuven)

Tijdens studies: 

- Werkstudent bij Hema en Loko

- Lid Sp.a, nu Vooruit

Master Sociaal Werk en Sociaal Beleid aan de KULeuven

Parlementair medewerker van Europees parlementslid

Saïd El Khadraoui

Getrouwd met Bram 

Opstart sociale kruidenier 'Ruimtevaart'

Gezinsuitbreiding en verhuis naar Kessel-Lo

2014 - Basiel

2016 - Cesar

2018 - Remus

Projectleider en verantwoordelijke studiedienst Cevora

Schepen van onderwijs, economie, diversiteit, stadsgebouwen en openbaar groen

Flexprogramma opleiding leraar lagere school aan UCLL

Anker 2
bottom of page