top of page
AND& - FTI

AND& - FTI

Innovatiefestival op maat van Leuvenaars

Leuven is een bakermat voor innovatie. Met veel straffe wetenschappers, ondernemers en Leuvenaars die geëngageerd zijn voor de toekomst heeft onze stad alle ingrediënten in huis om baanbrekend te innoveren. En dat doen we ook.


Op vlak van gezondheid met vooruitstrevende kankerdiagnostiek bijvoorbeeld of met protheses voor allerlei lichaamsdelen. In de sector van de hernieuwbare energie met de welbekende zonnewagens. Een nieuwe wereld is die van de apps, waarin veel instrumenten ontstaan die het leven gemakkelijker maken. Of drones, nog zo een nieuwe markt waarin wetenschap en ondernemerschap samen grote stappen zetten. Maar het kan even goed gaan om sociale innovatie; van scholen die met cateraars samenwerken voor een vegetarisch aanbod, tot woonzorgcentra die samenwerken met de universiteit voor een kotformule.


Het kan in Leuven omdat we een kleine, compacte stadzijn met veel talent. En omdat we tegelijk veel bruggen bouwen naar internationaal talent.


Er beweegt hierrond vanalles in Leuven. Alleen besef je dat niet altijd als Leuvenaar.


Daarom is er een jaarlijks innovatiefestival. Op die dagen gonst de stad van nieuwe technologie, muziek- en culturele voorstellingen, doedagen voor kinderen, internationale sprekers. Een hoogmis voor technologiefreaks, zeker. Maar evengoed een inspirerende meerdaagse voor elke Leuvenaar die benieuwd is hoe de stad vandaag meewerkt aan de toekomst van morgen.

bottom of page