top of page
Kinderkuren

Kinderkuren

Kwaliteitsvolle voor-en naschoolse opvang.

We willen graag dat een job combineren met een gezin zo eenvoudig mogelijk is. Daarom voorziet de stad in  kwalitatieve voor- en naschoolse opvang op Leuvense scholen.


Deze opvang moet een plek zijn waar de kinderen thuis komen, waar het (letterlijk en figuurlijk) warm is, waar ze kunnen spelen, lezen of hun huiswerk kunnen maken. De vrije tijd na school is ook ideaal om kinderen kansen te geven om zichzelf verder te ontdekken en ontplooien. Met Kinderkuren biedt de stad een brede waaier activiteiten aan. Goed om te experimenteren, zelfvertrouwen te winnen, een talent te ontdekken. Sportief, creatief, nieuwsgierig of speels, er is voor elk wat wils.


Met KinderKuren heeft de stad ook het verschil gemaakt tijdens de corona-lockdownperiodes. Ondanks de schoolsluitingen konden ouders terecht in de noodopvang. Als kinderen thuis opvangen niet mogelijk was, konden kinderen terecht in de noodopvang. Begeleiders van Kinderkuren en animatoren van partner-organisaties stonden klaar. Kinderen kregen structuur en namen deel aan activiteiten.


Met kinderkuren geven we kinderen gelijke leer- en groeikansen, wat ook hun thuissituatie is.

bottom of page