top of page
School2030

School2030

Klimaat op de agenda van scholen

De klimaatspijbelaars trokken aan de alarmbel. Jongeren lieten ons ook op andere manieren weten dat ze wakker liggen van de klimaatuitdagingen. Ze roepen ons, volwassenen, op om nù in actie te komen. Leuvense scholen hebben die roep vastgepakt. Ze zetten samen met leerlingen klimaat op hun agenda. 


Dat engagement, die drive, die wilde ik vastpakken. Want wij zijn nu verantwoordelijk voor hun toekomst. Met School2030 wil ik scholen helpen. Hen inspireren en hen de juiste tools in handen geven. Doel is klimaat op de agenda zetten. Altijd samen met de leerlingen.


We organiseren regelmatig netwerkmomenten. Plaats voor ontmoeting en expertisedeling voor scholen, experten en jongeren. Op de School2030-website vinden zij inspiratie, referenties en concrete handleidingen. Om samen met leerlingen te zoeken naar maatregelen op maat van hun school. Zonnepanelen leggen, werken aan duurzame schoolmaaltijden, klimaat verwerken in lessen of misschien zelfs een hele klimaatweek organiseren. Het kan allemaal. Vanuit de stad ondersteunen we waar nodig.


Want samen maken we school in een Leuven dat de klimaatuitdagingen een prioriteit vindt.

bottom of page