top of page
10.000 bomen

10.000 bomen

Hoe meer bomen, hoe meer (toekomst in) Leuven

Bomen zijn fantastisch! Ze nemen Co2 op en ze geven ons en de planeet letterlijk zuurstof. Bovendien zijn bomen de geliefkoosde habitat voor veel insecten, vlinders en vogels, die we nodig hebben om het evenwicht in de natuur te behouden. En wie kruipt er bij een warme zomer niet graag in de schaduw van een grote boom?


We hebben bomen dus echt nodig om onze stad leefbaar te houden. Door nu extra bomen te planten, maken we een verschil voor de toekomst. Als stad kunnen we het goede voorbeeld geven door de ambities hoog te zetten voor het openbaar domein.


Daarom ondertekende ik mee het boomcharter. We engageerden ons om 10.000 bomen te planten deze legislatuur. Het is een aandachtspunt bij elke aanleg van straten en pleinen, we zoeken actief naar stukken waar we meerdere bomen tegelijk kunnen plaatsen, we planten buurtbossen, enzovoort.


Intussen, in het voorjaar van 2024, bijna het einde van de legislatuur, kan ik meedelen dat we de doelstelling behaald hebben. We kloppen dit jaar af op 11.547 nieuw geplante bomen in de stad. Sommige zijn helemaal nieuw, andere vervangen bomen die in slechte staat waren of minder bestand tegen de klimaatveranderingen.

bottom of page