top of page
foyer.jpg

Deelgemeentehuis Kessel-Lo

Verbindend onthaalhuis voor nieuwkomers.

Het deelgemeentehuis van Kessel-lo is een prachtig kasteel dat midden in het groene en rustige Heuvelhofpark ligt. Vroeger deed het dienst als administratief centrum voor bewoners van Kessel-lo.


Om dit stadsgebouw opnieuw een optimale invulling te geven, zocht ik naar initiatieven die verbinding wilden brengen, om zo Leuven een betere en gelijkere stad te maken. Initiatieven die samenwerking met andere partners opzochten om zo meer impact te krijgen.


En zo een idee kwam er. Het OCMW, JAC, Minor-Ndako, VDAB, Agentschap Integratie & Inburgering en ROOTS Leuven, de werking voor jongeren met een vluchtverleden verzamelden hun krachten. Zij richtten ‘de Nomade’ op. Dat is een onthaalhuis voor anderstalige nieuwkomers, vooral met een vluchtverleden. Door alle partners hier op één locatie samen te brengen,  geraakt de hulpverlening beter op elkaar afgestemd. En vooral, is het veel eenvoudiger en laagdrempeliger voor de nieuwe Leuvenaars om hun weg te vinden en daar hulp in te zoeken.


Vanaf nu kunnen zij vrij binnen stappen in het vroegere deelgemeentehuis. Ze krijgen een open en eerder informeel onthaal. En afhankelijk van hun vraag, krijgen ze hulp bij het vinden van een opleiding of een woning, het verkrijgen van een uitkering of doorverwijzing naar meer gespecialiseerde hulp.


Intussen is de Nomade al enkele jaren actief en ...


het vroegere deelgemeentehuis gonst terug van de activiteit.

bottom of page