top of page
Zoeken

Leuvenaars halen gratis bloemenzaadjes bij de bakker

Stad Leuven verdeelt de komende dagen bloemenzaadjes die de provincie Vlaams-Brabant gratis ter beschikking stelt. “Andere jaren verspreiden we de zaadjes gratis via de bibliotheek, de Kruidtuin en het stadskantoor. Omdat Leuvenaars dit jaar geen overbodige verplaatsingen mogen doen, verdelen we ze via deelnemende bakkers. Want bij de bakker moeten de meeste mensen toch zijn”, zegt schepen van openbaar groen, Lalynn Wadera.


Met de bloemenzaadactie geven de provincie en stad Leuven de Leuvenaars de kans om actief bij te dragen aan een grotere bijenpopulatie. “Bijen zijn een essentiële schakel voor de mens. Zonder bijen geen honing en geen voedingsgewassen. Bijen zorgen via de verspreiding van stuifmeel voor bloemen en andere gewassen in de stad. Willen we hen hier houden, dan moeten we zorgen dat ze voldoende bloemen in de stad vinden”. Door de zaadjes in eigen tuin te zaaien, helpen Leuvenaars dus de natuur een handje.


Te verkrijgen bij Leuvense bakkers De zaadjes liggen vanaf zaterdag 18 april bij bijna alle Leuvense bakkers. Deelnemende bakkers zijn te herkennen aan affiches die ophangen in de winkel. Om te voorkomen dat mensen allemaal met hun handen de zakjes aanraken, zal de bakker één zakje meegeven aan elke klant die daarom vraagt (zolang de voorraad strekt).


Nationale zaaidag 25 april Wie nu zaadjes ophaalt, kan op zaterdag 25 april al onmiddellijk deelnemen aan een nationale zaaiactie. “Zaterdag organiseert de organisatie ByeBye grass een zaaidag in België en Nederland. Wie bijen graag een handje helpt, kan die dag solidair bloemen zaaien. En de echte wedstrijdbeesten kunnen op 15 juni een foto van hun bloemenweide online delen en een prijs winnen”, moedigt de schepen aan.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page