top of page
Zoeken

Recordaantal Leuvenaars bestelden via plantactie ‘Behaag je tuin'


Vorige zaterdag organiseerde de stad Leuven het ophaalmoment van de plantgoedactie 'Behaag je tuin'. Inwoners van Leuven konden in september via deze samenaankoop bomen en struiken bestellen tegen gereduceerde prijzen. Door slechte weersomstandigheden kon het geplande ophaalmoment begin december niet doorgaan. In totaal bestelden 262 Leuvenaars dit jaar plantgoed. Dat is een nieuw record.


Al voor het zesde jaar op rij deed de stad Leuven mee aan de actie 'Behaag je tuin'. Het doel van deze plantgoedactie van de Regionale Landschappen Dijleland en de provincie Vlaams-Brabant: inwoners te stimuleren om meer bomen en struiken aan te planten in hun tuin om zo meer groen in de stad te krijgen en de biodiversiteit te bevorderen.

“We werken hier als stad graag aan mee, want samen maken we Leuven groener voor élke Leuvenaar", zegt schepen van openbaar groen, Lalynn Wadera. “Met meer bomen halen we meer CO2 uit de lucht en zorgen we voor verkoeling voor iedereen. Met de extra hagen en de klimplanten trekken we insecten en vogels aan om de natuur in stand te houden. Om Leuvenaars extra aan te moedigen om bij te dragen, voorzagen we dit jaar voor de tweede keer een korting van 25 euro op hun aankoop. Dat had duidelijk effect, want we haalden dit jaar een nieuw record aantal bestellingen”.


Ophaalmoment uitgesteld

Het diverse aanbod aan plantgoed werd zoals elk jaar samengesteld door een team van gespecialiseerde plantenkenners. Leuvenaars bestelden dit jaar 345 (fruit)bomen, 315 klimplanten, 56 wilgentakken.

Door de slechte weersomstandigheden in november en december, werd het ophaalmoment uitgesteld naar januari. “Normaal gezien konden Leuvenaars begin december hun plantgoed ophalen, maar de hevige regenval van de weken voordien, zorgde ervoor dat de kweker de haagplanten niet tijdig kon rooien. Daarom moesten we het ophaalmoment uitstellen naar afgelopen weekend”, verklaart schepen Wadera. Al dat nieuw plantgoed kan de komende weken de Leuvense grond in.


Ook dit jaar zullen Leuvenaars tussen september en oktober weer plantgoed kunnen bestellen via www.behaagjetuin.be.

0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page