top of page
Zoeken

Samenaankoop hagen en bomen gaat van start

Vanaf vandaag, 1 september, kan je weer streekeigen plantgoed aankopen tegen voordelige prijzen. De stad Leuven doet namelijk mee aan de aankoopactie ‘Behaag je tuin’. Bestellen kan tot 15 oktober via leuven.be/behaagjetuin. De eerste 500 Leuvenaars die meedoen krijgen van de stad bovendien 25 euro korting.


De samenaankoopactie is een initiatief van Regionaal Landschap Dijleland en de Provincie Vlaams-Brabant. “Met de stad Leuven werken we hier graag aan mee, want samen maken we de stad nog groener voor elke Leuvenaar”, zegt schepen van openbaar groen Lalynn Wadera. “Het is nu al de zesde keer dat we meedoen en het aanbod is zo divers geworden dat er voor elke Leuvense tuin een geschikte plant in het aanbod zit.”


Geen keuzestress ​Het plantgoed is geselecteerd door een team van gespecialiseerde plantenkenners. ​ Zij stellen inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit)bomen uit voor je tuin. ​ Voor de kleinere stadstuintjes zijn er gemengde hagen en klimplanten. ​ “Je bent dus zeker dat de bomen en het struikgoed dat je plant, goed gedijen op Leuvense grond en dat ze de biodiversiteit van je tuin versterken”, zegt schepen Wadera.


25 euro korting ​Elke boom, struik of haag meer in de stad zorgt er mee voor dat de stad groener en koeler wordt. “En daarmee helpen we dus onrechtstreeks elke Leuvenaar. Om Leuvenaars met een tuin te stimuleren om bij te dragen aan een groener Leuven, geven we vanuit de stad een korting van 25 euro aan de eerste 500 Leuvenaars die een bestelling plaatsen”, zegt Lalynn Wadera. "Snel zijn is dus de boodschap!”

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page