top of page
Zoeken

Stad lanceert Leuvens Entrepreneurs Fonds (LEF) om innovatieve oplossingen in de stad te stimuleren

Samen met inwoners, kennisinstellingen en organisaties werkt de stad Leuven elke dag aan een betere toekomst, voor Leuven en ver daarbuiten. ​ In 2020 kroonde de Europese Commissie Leuven daarom tot Europese Innovatiehoofdstad. ​ Leuven biedt alle inwoners en belanghebbenden kansenom mee te innoveren voor het welzijn van iedereen, en om innovaties te testen en voort te stuwen. Daarom lanceert de stad het Leuvense Entrepreneurs Fonds of kortweg LEF.


Een LEF-toelage kan aangevraagd worden om nieuwe projecten te financieren die passen bij het internationale en aantrekkelijke karakter van de stad. Projecten ter versterking van innovatieclusters rond hightech, health of creatieve economie komen ook in aanmerking. “Leuven is de ideale bodem voor innovatieve projecten. We hebben met de KU Leuven en de UCLL veel straffe wetenschappers en daarnaast veel daadkrachtige ondernemers die daar producten en diensten van weten te maken. Heel wat baanbrekende innovaties zijn hier ontstaan. Denk maar aan de doorbraken in kankeronderzoek en de NIPT-testen bij zwangerschappen, de verbeteringen in de technologie voor het opslaan van zonne-energie, de sneltesten voor corona of beveiligingsprogramma's voor allerlei computertoepassingen. Ze zijn allemaal ontstaan in Leuven", weet schepen Lalynn Wadera.


Leuven kreeg omwille van die realisaties de titel van Europese Innovatiehoofdstad, of iCapital. “We verdienen die titel vooral omdat we in Leuven zo straf samenwerken onder meer rond de gezamenlijke doelstelling van een gezondere, CO2-neutrale, sociaal gelijkere en inspirerende stad. Aan bedrijven, wetenschappers en/of Leuvenaars met een vernieuwend idee zou ik zeggen; aarzel niet langer en vraag een financiële steun aan bij de stad", besluit Wadera. ​


3 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page