top of page
Zoeken

Buurtcentrum Mannenstraat vernieuwd

Buurtcentrum Mannenstraat, in Leuven-centrum, ligt in één van de zeven aandachtsbuurten van Leuven. De bewoners van de Mannenstraat vormen een zeer gevarieerde groep. In de sociale woonblokken wonen zowel ouderen als alleenstaanden en jonge gezinnen met kinderen. Stad Leuven kiest er voluit voor om hier buurtwerk in te zetten om het samenleven te versterken. Het voorbije jaar werd het buurtcentrum grondig gerenoveerd zodat het nu meer dan ooit een warme, toegankelijke en moderne ontmoetingsplek is.


“Naast een modernisering van de accommodatie, kreeg het buurtcentrum een volledige make-over”, vertellen schepen Bieke Verlinden en Lalynn Wadera. “De ontmoetingsruimte werd groter gemaakt, het kantoor van de buurtwerkers kreeg een andere invulling en er werden twee vergaderzalen gecreëerd. Met nieuwe meubels, verlichting en gordijnen maakten we de ontmoetingsruimte veel gezelliger.” Ook de bestaande toog en keuken werden opgefrist. Een nieuw laagje verf zorgde ervoor dat het geheel een frisse uitstraling kreeg."In de extra vergaderlokalen kunnen cursussen, lessenreeksen of vrijetijdsactiviteiten plaatsvinden. Hierdoor komt de ontmoetingsruimte meer tot zijn recht."

- Lalynn Wadera, schepen van stadsgebouwen
Zoals schepen Lalynn Wadera het verwoordt: “Alle expertise van de stadsmedewerkers hebben we ingezet voor Buurtcentrum Mannenstraat, van ontwerpers, schilders, schrijnwerkers over architecten en ingenieurs tot elektriciens en loodgieters. De samenwerking zorgde ervoor dat we alle renovatiewerken in eigen beheer konden uitvoeren.” In de extra vergaderlokalen kunnen cursussen, lessenreeksen of vrijetijdsactiviteiten plaatsvinden. Hierdoor komt de ontmoetingsruimte meer tot zijn recht.


“Het interieur van het buurtcentrum is na deze renovatie nog beter afgestemd op alle moderne noden en de nieuwe meubels zorgen voor een moderne, gemoedelijke sfeer. Zo kan iedereen uit de buurt weer gezellig thuiskomen in het buurtcentrum”, besluit schepen Verlinden.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page