top of page
Zoeken

Stad Leuven en KU Leuven openen Studio Start, dé ruimte voor iedereen met ondernemingszin

Vanaf vandaag, 16 december, verwelkomt Studio Start ondernemende studenten en startende Leuvense ondernemers in de unieke en inspirerende omgeving van de voormalige Galerie Dessers (Naamsestraat 11/13, Leuven). Studio Start is een infopunt, flexplek en pop-up ruimte voor starters. Dit is een initiatief van stad Leuven en KU Leuven KICK,de one stop shop voor iedereen binnen de universiteit die vragen heeft rond ondernemerschap en ondernemingszin.


Iedereen die er aan denkt om te ondernemen of net de eerste stappen als ondernemer gezet heeft, kan gratis langskomen bij Studio Start voor (starters)advies. Coaches en mentors staan paraat om hen (verder) op weg te helpen. Studio Start biedt ook ruimte om te flexwerken. Ideaal om contacten te leggen of te leren van professionals. Als kers op de taart kan een gedeelte van Studio Start ook ingericht worden als pop-upruimte zodat jonge starters er hun winkelconcept kunnen uittesten. Kortom, Studio Start wordt dé ruimte in Leuven waar je ontdekt, werkt, ontmoet, maakt, droomt en onderneemt.


Infopunt voor startende ondernemers “Met Studio Start nemen we mensen die de ondernemersmicrobe voelen kriebelen vast. We reiken hen alle tools aan die ze nodig hebben. In de voormalige Gallerij Dessers krijgen zij advies van ervaren coaches, ontmoeten ze andere ondernemers, krijgen ze ruimte om hun idee uit te testen. De studio wordt voor hen een plek waar hun idee kan ontstaan, groeit en supporters krijgt. Want wie wilt ondernemen in onze stad geven we graag ruimte en ondersteuning.” zegt schepen van onderwijs en economie Lalynn Wadera.


“We weten dat starters die zich laten adviseren en inspireren meer kans op slagen hebben dan zij die dat niet doen. We zetten dan ook in op het delen van kennis via overleg met stadsdiensten en vakorganisaties. Daarnaast stellen we Studio Start ook open als pop-up. Zo laten we de starters elkaar ook inspireren en betrekken wij alle Leuvenaars en shoppers bij dit project”, aldus schepen van handel Johan Geleyns.


Flexplek en pop-upruimte Studio Start biedt flexibele werkruimte aan pre-starters. Een ideale plek om te werken, te netwerken en te leren van professionals. “Start-ups moeten vaak het hoofd bieden aan dezelfde of gelijkaardige uitdagingen”, zegt Tine Van Lommel, coördinator van KU Leuven KICK. “In Studio Start brengen we startende ondernemers samen. Zo kunnen ze van elkaar leren én een beroep doen op de jarenlange expertise die KU Leuven heeft met start ups en ondernemerschap.”

In een speciaal daarvoor ingerichte pop-upruimte kunnen startende ondernemers op een veilige manier hun winkelconcept uittesten. Kandidaten kunnen hun idee indienen via www.studiostartleuven.be/contact. Creatieve en innovatieve ideeën dragen de voorkeur weg maar iedere aanvraag wordt samen door de partners geëvalueerd.


Praktisch Studio Start is open van maandag tot en met vrijdag, van 10 tot 18 uur om te komen flexwerken. Tijdens deze openingsuren kan je er ook steeds terecht voor informatie en advies. Een afspraak maken hoeft niet, maar is wel mogelijk via de betrokken partners of www.studiostartleuven.be. Daar kan je ook checken wanneer welke expert aanwezig is. Zo zal horecacoach Evert Thys (stad Leuven) elke donderdag tussen 14 en 18 uur startersvragen van beginnende horecazaken beantwoorden. Collega’s van zowel stad Leuven als KU Leuven KICK zullen afwisselend aanwezig zijn op andere momenten.

Studio Start kan vanaf 18 uur ook gehuurd worden voor het organiseren van inspirerende activiteiten, workshops, lezingen of vergaderingen met als focus ondernemerschap.

Opgelet, Studio Start is gesloten van 23.12.2019 tot 5.01.2020.


Stad Leuven en KU Leuven bieden samen ruimte voor ideeën Studio Start is een samenwerking tussen stad Leuven en KU Leuven KICK. KU Leuven KICK is de one stop shop voor studenten, onderzoekers, professoren en alumni van de KU Leuven voor alle vragen rond ondernemerschap en ondernemingszin. Stad Leuven ondersteunt Studio Start via ‘Leuvense Jonge Ondernemers’, kortweg LE(J)ON. LE(J)ON maakt jongeren tussen 18 en 25 jaar wegwijs in het grote aanbod van initiatieven rond jong ondernemerschap. Het is een partnerschap tussen stad Leuven en MIJNLEUVEN, Innovatie- & Incubatiecentrum KU Leuven, RVO Society, UCLL, LUCA School of Arts en wordt gerealiseerd met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, Hermes en het Agentschap van Innoveren en Ondernemen.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page